Георги Костов: Възможност за нов взрив ще бъде изключена, когато ситуацията е абсолютно под контрол

Най-важно е да се окаже помощ на пострадалите и да бъдат евакуирани застрашените граждани, каза главният секретар на МВР

10.12.2016 | 10:38 Редактор: Луиза Божинова
Георги Костов: Възможност за нов взрив ще бъде изключена, когато ситуацията е абсолютно под контрол

Главният секретар на МВР Георги Костов каза, че към момента са овладени непосредствените опасности и заплахи за хората в село Хитрино, където тази сутрин се взриви товарен влак с цистерни. Предстоят обаче още дейности, които от пожарната да свършат, за да може да се каже, че ситуацията е под пълен контрол.

По думите му възможност за нов взрив ще бъде изключена, когато съобщят, че ситуацията е абсолютно под контрол. "Сега е най-важно да се окаже помощ на всички пострадали и да бъдат евакуирани застрашените граждани. Този процес тече в момента", каза комисар Костов в телефонна връзка в "Новините ON AIR".

На появилите се обвинения, че органите на реда не са действали адекватно и са закъснели с реакцията си, комисар Костов посочи, че е убеден в добросъвестността на своите колеги, които и в момента са на мястото на инцидента и оказват помощ на пострадалите, евакуират граждани и отстраняват причините за нови взривове.

"Да ги обвиняваме, при наличие, че рискуват живота си в момента, е меко казано некоректно", категоричен е главният секретар на МВР.