ГЕРБ и БСП с взаимни обвинения в лъжи по темата "бежанци"

Според левицата помощта от Брюксел за защита на границите ще е по-малка от първоначално обявената

06.12.2016 | 19:15 Редактор: Ирина Георгиева
ГЕРБ и БСП с взаимни обвинения в лъжи по темата

ГЕРБ и БСП в спор с взаимни обвинения в лъжи по темата "бежанци". Социалистите настояват за свикване на специално заседание на парламента, на което да бъдат изслушани премиерът, министри и съответните служби. 

Според левицата помощта от Брюксел за защита на границите ще е по-малка от първоначално обявената и ще 101 млн. евро, а не 160 млн. евро.

От ГЕРБ коментираха, че промяна в сумата - няма и няма да се строят нови бежански центрове у нас.

"Смятаме, че тази лъжа и неинформираността на българското общество е в основата на недоволството и протестите, а не, че БСП им ги е организирало. Народът не знае какво го чака, крият истината и затова хората се страхуват и протестират", заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова.

"Става въпрос, че първата сума, която може да бъде отпусната е в рамките на 108 млн. евро и допълнителните 52 млн. евро, които са договорени с оглед на особеностите на проектите, които ще бъдат предоставени. Ние сме пратили апликационните форми и предстои тези суми да бъдат гласувани и приети буквално тези дни. Аз вече си мисля, че такава безгранична глупост не може да съществува с тези аргументи и може би има умисъл с това тези пари да бъдат спрени", отговори вътрешният министър в оставка Румяна Бъчварова.