fallback

Масимо Бондини - от Перуджа до ресторант в Слатина

Италианец, живеещ в България, споделя мнението си за оставката на Матео Ренци

06.12.2016 | 11:57 Автор: Мария Аладжова

Премиерът на Италия подаде оставка след съкрушителна загуба. Жителите на Ботуша казаха "Не" на референдума за конституционни промени, иницииран от самия Матео Ренци. 

28-годишният Масимо Бондини също следи и се вълнува какво се случва в родната му Италия. В България е от 7 години, а от година и половина заедно с майка си държат ресторант за традиционна домашна италианска храна в столичния квартал "Слатина".

"За мен те гласуваха против Ренци. Според мен в Конституцията трябва да се смени нещо. Иначе по-зле от това не виждам как може да стане. Всеки път като се прибирам в Италия виждам, че 90% от хората не са доволни и се оплакват", разказва Масимо пред камерата на Bulgaria ON AIR.

"Животът, както е в Италия – няма на други държави. Там се живее много добре. Но един човек трябва да е щастлив. Накрая на годината – да, ти си работил много, ама за да имаш много. Не можеш да работиш много и накрая на годината да имаш 70% данъци", пояснява той.

Масимо казва, че трудно може да се направи паралел между оттеглянето на Ренци и оставката у нас. Трудно му е и да предвиди бъдещето на Италия – дали на кормилото ще е Бепе Грило или отцепниците от Северната лига. Споделя обаче, че вижда бъдещето си в България, докато майка му приготвя поредната традиционна лазаня от Перуджа. 

Вижте цялата история в репортажа на Лъчезар Вълев:

 

fallback
Още от България
fallback