Канчо Хацуо Рояма: България заема изключително важно място в световния киокушин

Японското светило в карате киокушин кацна във Варна

01.12.2016 | 16:50 Редактор: Мария Аладжова
Канчо Хацуо Рояма: България заема изключително важно място в световния киокушин

След 10-тия юбилеен летен лагер по карате киокушин в Камчия през лятото т.г., където се събраха над 900 представители и участници от различни държави, България се утвърди като изключително важна част от световния киокушин.

Това заяви пред журналисти японското светило в карате киокушин Канчо Хацуо Рояма, 9 дан, Япония, който пристигна днес в България специално за откриването на Петото световно първенство по бойното изкуство за юноши и девойки - Кумите. 

Канчо Рояма разказа, че е впечатлен от краткото време, за което Българската карате киокушин федерация (БККФ) е успяла да организира престижното първенство. „Много се радвам, че вече съм във Варна. Това е един от любимите ми градове“, заяви той и пожела успех на младите, които ще участват в състезанията.

„Младите трябва да носят духа на карате киокушина в себе си и да спазват заветите на основателя на бойното изкуство Масутацу Ояма“, каза още Канчо Хацуо Рояма.

Петото открито световно първнество по карате киокушин за юноши и девойки – Кумите, се организира от Българската карате киокушин федерация. То ще започне в събота, 3 декември, от 10 ч. в Двореца на културата и спорта във Варна и в него ще участват състезатели между 12 и 17 години. На 4 декември ще бъдат финалните срещи. 

Министърът на спорта Красен Кралев ще присъства на награждаването.