fallback

Патриотите: Готови сме да приемем мандат и да съставим правителство!

Няма нужда от криза и безвремие, категорични са Валери Симеонов и Красимир Каракачанов

23.11.2016 | 13:22 Автор: Тодор Петров

Готови сме да приемем мандат, в случай че ни бъде предложен. Това обяви лидерът на НФСБ Валери Симеонов пред репортер на Bulgaria ON AIR минути след приключилата среща между президента и ръководството на Патриотичния фронт. 

"Президентът е единственият отговорен политик, който не желае криза и нови избори, не желае служебни правителства и хвърляне на страната в безвремие между 6 месеца и една година. Изразихме нашата позиция - до тази криза се стигна заради безотговорното поведение на министър-председателя, който демонстрира Наполеонов комплекс и постави цялата страна пред изпитания", заяви Валери Симеонов.

Той е категоричен, че кризата е изкуствено създадена, но заради желанието за еднолична власт се е стигнало до тази ситуация. 

Председателят на ВМРО Красимир Каракачанов потвърди думите на Симеонов, че от ПФ имат готовност да съставят правителство. 

"Да, готови сме. Имаме най-голям ръст и имаме партиен интерес изборите да са утре. Но ние разсъждаваме по-отговорнно от ГЕРБ и БСП , които са готови да потопят страната в криза, за да си начешат личното его", коментира Каракачанов.

Той добави, че след 22 януари новият президент ще насрочи предсрочни избори, които не могат да бъдат по-рано от края на март. "На кого е необходимо 6 месеца безвремие?", запита Каракачанов.

Лидерът на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов охлади мераците на Патриотичния фронт, след като заяви, че ГЕРБ няма да участва в ново правителство, което да излъчи 43-то Народно събрание. Той твърдо отхвърли възможността депутатите на ГЕРБ да подкрепят ново правителство. От БСП също бяха категорични, че няма да участват в ново мнозинство. По този начин възможността Патриотичният фронт да получи мандат и да състави правителство става илюзорна.

Вижте и позицията на Цветан Цветанов във видеото:

Снимка: Олег Попов (Bulgaria ON AIR)

fallback
Още от България
fallback