11 бежанци без документи бяха задържани снощи след протест на националисти

Шествието в София срещу мигрантите премина спокойно и без инциденти

20.11.2016 | 10:15 Редактор: Ирина Георгиева
11 бежанци без документи бяха задържани снощи след протест на националисти

11 бежанци без документи бяха задържани снощи след протест на националисти в София. Арестувани са и петима протестиращи заради притежание на забранени предмети или наркотици.

Иначе шествието срещу мигрантите премина спокойно и без инциденти. То тръгна от площад "Света Неделя" по бул. "Мария Луиза" до "Лъвов мост" - районът с най-голяма концентрация на нелегални мигранти в столицата.

"Падне ли Лъвов мост, ще падне и България. Ако спасим Лъвов мост, ще спасим и България!", скандираха националистите.

Повод на протеста е ареста на двама членове на национална съпротива. От организацията твърдят, че те са задържани незаконно, когато двамата се опитали да предадат на полицията незаконни мигранти и роми, които рекетирали жена на Лъвов мост. 

Участниците в демонстрацията се обявиха против пребиваването на мигранти на територията на страната и за затварянето на бежанските центрове.

"Към държавата нашите конкретни искания са да се разкарат самите мигранти и да не се поддава на искания за застрояване на зелена площ, за да се строи бежански център", заяви един от демонстрантите.

"Ние продължаваме пътя си, който е да прочистваме района от екстремистите и да не допускаме да се ислямизира. Ако падне Лъвов мост, ще падне и България. Ако спасим Лъвов мост, ще спасим и България", добави втори.