Беше организиран благотворителен базар за 3-годишния Вальо

Събраните средства са нужни за лечението на детето, което се бори с тежката диагноза левкемия

20.11.2016 | 09:50 Редактор: Ирина Георгиева
Беше организиран благотворителен базар за 3-годишния Вальо

В Благоевград беше организиран благотворителен базар в подкрепа на Валентин Зашев. Събраните средства са нужни за лечението на малкия Вальо, който се бори с тежката диагноза левкемия.

Всеки, който желаеше да дари или да закупи нещо от базара, имаше тази възможност в центъра на града. Местни бизнесмени, родители, деца, както и Община Благоевград се включват в доброто дело.

"Има най-различни хора, които донасят нещата, даряват ги и след това ги предаваме. Трябва да бъдем хора и ако не помагаме няма как да очакваме нищо" коментира организаторката Ани.

"Взех си две меденки като бисквитки, много хубаво изглеждаха и реших да оставя символични пари. Одобрявам и категорично подкрепям. Даже сега ще кажа и на моите приятели да дойдат и да си закупят нещо от базара", заяви Калина.

Всички са оптимисти за малчугана от Кюстендил.
 
"Да, вярвам, че ще оздравее. Вярваме", коментира Камелия.

"Трябва да бъдем оптимисти и да вярваме в чудесата. Ние сме много човечна нация", добави Надежда Дюлгерова.

От семейството на Вальо също са убедени, че той ще пребори коварната болест.

"Искам да благодаря на абсолютно всички, които се включиха за набиране на средствата за лечение на детето. Благодарим от цялото си сърце, от цялата си душа. Благодаря от името на нашата фамилия. Знаем, че ще се случи доброто и всичко ще бъде наред, ще свърши добре. Знаем, че Валентинчо ще се оправи", смята сестра на бабата на Вальо, Юлиана Боянска.

Благотворителната акция продължава в Пиано бара на Благоевград, където се организира коктейл-парти. Входната такса ще бъде дарена отново за каузата. А картина на известен благоевградски художник ще бъде разиграна на търг.