Зов за помощ: 3-годишният Вальо има нужда от средства, за да пребори левкемията

Ученици от Професионалната гимназията по икономика в Кюстендил организират благотворителен концерт

24.10.2016 | 13:30 Редактор: Ирина Георгиева
Зов за помощ: 3-годишният Вальо има нужда от средства, за да пребори левкемията

Хора от различни краища на България се обединяват в добра кауза - за да помогнат на 3-годишния Валентин от Кюстендил. Момчето е с тежката диагноза - левкемия, но има всички шансове да се излекува.

Борбата за малкия Валентин и семейството му започва, когато научават страшната новина, а именно, че е болен от остра форма на левкемия. Детето е прието веднага в столично здравно заведение заедно с майка си. Вариант за  лечението му има в Германия, за него обаче са необходими 300 000 евро.

Ученици от Професионалната гимназията по икономика в Кюстендил организират благотворителен концерт.

"Гледаме да съберем всеки възможен лев, защото това е от полза за тях. Много хора се включиха в кампанията", разказа Клавдия Гергиева.

"Всички ние, организаторите, не се познаваме с никой от семейството, но просто решихме да помогнем, защото все пак това е детенце. Нищо, че не познаваме никой. Това е детенце от нашия град, което има нужда от помощ", заяви ученичката Рая.

След концерта събраната сума за Вальо е 17 000 лева.

"Аз не очаквах, че толкова съпричастни ще бъдат към заболяването на детето. Не съм вярвала, че толкова добри хора има и толкова сърдечни, толкова благородни", каза прабабата на детето Василка Гикова.

В социалните мрежи пък е създадена инициатива, озаглавена: Благотворителен онлайн базар - Да спасим живота на малкия-голям герой Валентин! в групата Благотворителен базар - Живот за бебе Дилян, чрез която също може да се помогне.

"Провокира ме да участвам мисълта, че аз мога да бъда полезен на него, на неговото семейство и като цяло на всички, които се борят с неговото заболяване. Аз смятам, че едни подобни кампании са доста положителни и за нас самите като и личности и за нас като общество", коментира Робърт, който е един от учениците, включил се в благотворителността.

В момента Вальо е на химиотерапия, а неговите близки се молят за щастлив край. Заедно с тях и още много добронамерени хора. С подобна кампания преди две години бяха събрани необходимите средства за лечението на друго дете в нужда, което вече е здраво.

Директен превод по сметката на момчето може да се направи в Първа Инвестиционна Банка:

Титуляр: Валентин Валентинов Зашев BG02FINV91501316843960 BIC/SWIFT код: FINVBGSF