За изборите говорят умните и успелите

Среща с хората, които искат промяна и са готови да променят

13.11.2016 | 19:00 Редактор: Милена Енчева
За изборите говорят умните и успелите

Предизборните дебати и раздорите в политическите среди заглушиха гласа на младите по време на кампанията. Какво мислят те за бъдещия държавен глава и каква е тяхната визия за бъдещето на страната - срещаме ви с едни успели българи, решили да се развиват у нас.

Светлин Наков е от хората, които са постигнали целите с много труд и постоянство, без да се оплакват и напук на статуквото. След дълъг опит в ИТ сектора,  той създава първия университет за програмисти у нас. Дни преди изборите с него опитваме да си представим как трябва да изглежда идеалния държавен глава. 

"За мен добър президент е някой завършил в Харвард , направил бизнес в Щатите , връща се в България , разкрива 20 хиляди работни места , след това му писва да се занимава с бизнес и става президент , за да може да допринесе повече за тази държава", заявява Светлин. 

По пътя на промяната е тръгнала и Благовеста. След като завършва образованието си в чужбина, тя се връща у нас, за да прави добро. Младата дама основа фондация „Подарете книга“, чрез която дарява време на стотици деца, лишени от грижи. И докато си говори за изборите, които правим в живота, неизбежно става дума за оспорвания балотаж. 

"Много труден избор, без да коментирам кандидатите, мога да кажа , че няма да гласувам за никой , просто ще зачеркна тикчето никой , защото не виждам нито един от двамата като избор.", казва Благовеста.

Според Пламен Мирянов промяната е неизбежна, ако искаме младите и талантливите да останат в родината. Младият архитект е посветил времето си на патриотични дела. За деня на будителите създава филм за глаголицата. Милеейки по славното ни минало, младежът се надява на по-добро бъдеще.

"Искам да видя България, която цени това, което има. Народът искам да видя колко е по-одухотворен и благодарен за това , което има, защото то не е малко", категоричен е архитектът.

В деня на избора , оставихме да говорят успелите млади. Тези , които не разпознаха своя нов президент сред кандидатите на тези избори, но пък се надяват да го видят на следващите.

Какво още казаха те пред Милена Енчева и оператора Петър Джанаваров, вижте в материала.