ЦИК: Бюлетината може да се сгъва още веднъж за по-голяма сигурност

Говорителят на ЦИК Александър Андреев с информация за изборния ден пред Bulgaria ON AIR

13.11.2016 | 08:36 Редактор: Тодор Петров
ЦИК: Бюлетината може да се сгъва още веднъж за по-голяма сигурност

"Изборният ден започна нормално, не са постъпвали данни за секции, които не са открити навреме. В подвижните секции изборният ден започна в 06:00 часа, за да могат да обиколят всички хора, които да упражнят правото си на глас", каза говорителят на ЦИК Александър Андреев пред Bulgaria ON AIR.

Той уточни, че на балотажа самата бюлетина е малко по-къса и би могла да бъде сгъната допълнително. Александър Андреев разясни отново как протича самото гласуване.

Член на комисията откъсва бюлетината, поставя първия печат на гърба й, избирателят отразява своя вот в кабината, сгъва бюлетината така, че да се вижда фабричният номер, който се откъсва. След това се поставя вторият печат на бюлетината, а избирателят може да я сгъне още ведъж за по-голяма сигурност. След пускането на бюлетината в урната той се разписва в избирателния списък. 

"В Сингапур не бяха доставени материалите, поради техническо забавяне на фирмата. Вчера ЦИК даде указания, за да може да бъдат отпечатани бюлетини и протоколи, за да протече нормално изборният ден", каза още говорителят на ЦИК.