Българка от Чикаго: Изборните секции в САЩ са недостатъчни

Чака се с часове, дано този път успеем да гласуваме, каза Елена Цанева за Bulgaria ON AIR

13.11.2016 | 07:44 Редактор: Тодор Петров
Българка от Чикаго: Изборните секции в САЩ са недостатъчни

На първия тур президентските избори в България предизвикаха напрежение в изборните секции в САЩ. Елена Цанева, която от 23 години в Чикаго, се надява този път да успее да гласува заедно със семейството си. 

"35 избирателните секции за САЩ се оказаха недостатъчни. Специално за Чикаго и Ню Йорк това наистина създаде проблем", каза тя в директно включване в ефира на Bulgaria ON AIR.

Елена Цанева посочи причината за проблема в решението да не бъдат разкривани повече от 35 избирателни секции в една държава в чужбина.

"Цялото семейство не успяхме да гласуваме на първия тур. Опашките бяха много дълги и  хората чакаха по два-три часа. Надявам се, че ще имаме въможност да гласуваме тази седмица, но референдумът вече отмина", сподели още Елена Цанева.

Тя добави, че доброволците не са могли да вдигнат глави от работа, а хората са чакали да гласуват с надежда за промяна и за нещо по-добро.

Българката, живееща в Чикаго, коментира и вече завършилите президентски избори в САЩ.

"Изборите в САЩ разединиха американците. И двамата кандидати не бяха тези, които хората искат да имат. Америка беше за Бърни Сандърс, но той изплаши политиците. Той е чарован и убедителен и щеше да бъде избран за президент, ако беше номиниран", посочи тя.