Цачева или Радев - България избира президент

Проф. Анна Кръстева говори пред Bulgaria ON AIR за нагласите на избирателите за балотажа

13.11.2016 | 07:20 Редактор: Тодор Петров
Цачева или Радев - България избира президент

Изборите винаги са в ръцете на гражданите и те все повече успяват да ни изненадат. Ще видим изключително интересни миксове - как по различен начин гласоподавателите ще се ориентират на втория тур. Oчаква се повечето от останали, които не дадоха своя подкрепа, да гласуват срещу кандидатите. 

Това каза в предизборното студио на Bulgaria ON AIR преподавателят по политически науки в НБУ проф. Анна Кръстева. Тя коментира днешния балотаж на президентските избори между Цецка Цачева и Румен Радев.

Тя е на мнение, че избирателната активност ще бъде около 50%. Според нея е висок процентът на гражданите, които няма да успеят да направят своя избор от останалите двама кандидати. 

"По-лесно е да се гласува на първия тур, защото има по-широка палитра от кандидати. Дебатът между Цачева и Радев ще остане в историята. Той показа как не се правят дебати, как се предозира и как се губи избирателят", посочи гостът в студиото на Мартина Ганчева и Владимир Сиркаров.

Според проф. Кръстева образът на Цачева е презапълнен с партия ГЕРБ. "Това е стратегията на образа, в който съдържанието е изцяло на партията", поясни тя.

Преподавателят е на мнение, че самият образ на ген. Радев има празно място, което всеки според нагласата си може да сложи. 

"Едни го наричат натовски генерал, а други - червен генерал. Големият въпрос е дали ще успеят противоположните електорати да сложат своето съдържание, така че да го подкрепят", подчерта гостът на телевизията.