Секциите готови за балотажа

Гласуваме в над 12 400 секции

12.11.2016 | 16:28 Редактор: Васил Детелинов
Секциите готови за балотажа

Изборните секции за утрешния балотаж вече са готови и ще отворят точно в 7 сутринта. В цялата страна бяха подготвени над 12 400 секции. За разлика от миналата седмица, днес нямаше забавяне в получаването на бюлетините и запечатването на избирателните секции.

Ден за размисъл за гражданите- напрегнат за изборната администрация, която от рано сутринта започна подготовката за балотажа. В столичния квартал Младост, където ще се проведат два балотажа - за президент и районен кмет, още от рано сутринта започна раздаването на изборните книжа на секционните комисии.

В столичното 81-во училище в квартал Младост бюлетините пристигнаха с полицейски ескорт.

След като бюлетините бяха разпределени, започна и подреждането на изборната секция. Проверени бяха принтерите, урните, протоколите и тъмните стаи за гласуване.

По- малко от час беше необходим за подготовката и запечатването на 75- та секция. Таня за четвърта година ще участва в изборите и споделя, че опита помага в деня на вота, за да не се стига до дълги опашки от желаещи да гласуват. 

В неделя изборите са задължителни. Финансови санкции за негласувалите няма. Заличаването от изборните списъци се случва, ако избирател не гласува два поредни пъти на един и същи вот. Началото на изборния ден е в 7 часа а краят в 20 часа. При струпване на хора изборния ден може да бъде удължен до 21 часа.

Още в репортажа на Васил Детелинов.