Огромни опашки и чакане с часове изнервиха българите в чужбина

Сънародниците ни зад граница подготвят протестни ноти до правителството

07.11.2016 | 17:49 Редактор: Тодор Петров
Огромни опашки и чакане с часове изнервиха българите в чужбина

Чакане по повече от 2-3 часа и дълги опашки. Така наши сънародници определиха изборите за президент в чужбина. Напрежение имаше пред секциите в Турция, Великобритания, Франция, Швейцария, Испания, както и зад Океана.

На много места хората не успяха да пуснат своите бюлетини. Според нашите сънародници последните промени в Изборния кодекс са направили отварянето на секции трудно. 

Големи опашки и чакащи да гласуват имаше и в южната ни съседка Турция. Подобна бе и ситуацията във Великобритания вчера. Сънародници от Острова съобщиха, че се е чакало над два часа преди да се стигне до урните.

Недоволни от дългото чакане и бавното протичане на вота имаше още във Франция и Испания. Те обявиха, че ще пуснат протестни ноти до правителството заради последните промени в Изборния кодекс. Заговори се и за сформиране на партия на българите в чужбина.

За разлика от Европа и Канада в САЩ гласуването преминаваше бързо и спокойно. Сънародници предложиха в бъдеще да се помисли за електронно гласуване или вот по пощата, каквато практика има в САЩ.

Вижте целия репортаж по темата във видеото: