България се сбогува с Бисер Киров

Хора от обществения, културния и политическия живот дойдоха на поклонението на естрадната легенда в Народния театър "Иван Вазов"

12.11.2016 | 15:17 Редактор: Мария Аладжова
България се сбогува с Бисер Киров

Стотици близки, приятели и почитатели на българската естрадна легенда Бисер Киров се събраха в Народния театър "Иван Вазов", за да си вземат последно "сбогом" с него.

Сред присъстващите на поклонението имаше хора от обществения, културния и политическия живот на България.

Първи тъжната новина за смъртта на Киров на 6 ноември съобщи неговата приятелка и колега Йорданка Христова. Певицата написа за кончината му във Facebook:

"Отиде си и Бисер Киров, мой колега и приятел!!! Божичко, толкова мъка ... ADIOS!!!", написа тя.

"От 50 години сме приятели и за него може да се разказва с часове, защото той е оставил много след себе си. Има хиляди концерти, има милиони продадени плочи, звездата на четири държави. Няма друга такава българска звезда, такъв певец, който да е бил звезда в четири държави - Русия, Германия, Куба и България", разказа днес Христова пред журналисти. 

Бисер Христов Киров е роден на 4 септември 1942 година в град София. Произхожда от семейство на свещенослужител – баща му Христо Николов Киров e пастор в Църквата на адвентистите от седмия ден в България, а майка му е Венциноса Апостолова Кирова.