ЦИК: Обработените протоколи са 44, 47 процента

Данните показват балотаж между Цецка Цачева и Румен Радев

07.11.2016 | 07:53
ЦИК: Обработените протоколи са 44, 47 процента

Резултатите към 5:30 часа рано тази сутрин, показват, че са обработени 44,47 процента от протоколите на секционните избирателни комисии. 

Зад тези цифри стои следното:

На първо място е ген. Румен Радев с подкрепа от 25, 9 процента от отишлите вчера до урните.

На второ място е кандидатът на ГЕРБ. Цецка Цачева е с 21, 56 на сто от гласоподавателите.

Трети след генерала и Цецка Цачева остава Красимир Каракачанов с 17, 45 процента от гласувалите.

Интересното на тези избори е, една от двете новости-освен задължителния вот и присъствието на "Не подкрепям никого". За всички, които не са открили своя фаворит за държавен глава сред кандидатите и са отбелязали в бюлетината "Не подкрепям никого" са 5,8 процента от гласувалите.

Активността във вчерашния изборен ден, с която разполагаме, е към 17 часа вчера и тя показва, че за президент и вицепрезидент са гласували 45,11 процента, а в Националния референдум, които съдържаше три въпроса към избирателите, са гласували 39,42 процента.

Последните данни на ЦИК сочат, че във вчерашния ден, постъпилите сигнали за нарушения по време на изборите, са около 200, но нито един от тях не е закупен, продаден или контролиран вот.

ЦИК има 5 дни, за да се произнесе по отношение на референдума и 48 часа  да се произнесе по изборите и официалните данни за президент и вицепрезидент. 
 
Вторият срок е доста по-кратък, за да стане ясно дали ще има балотаж и кога ще започне работата по него.