Марешки: На балотажа без отвращение подкрепям само Манушев

Хората, които ме подкрепиха, не са мекотели или купа нишесте, която да лашкаме, настоя бизнесменът

07.11.2016 | 01:00 Редактор: Тодор Петров
Марешки: На балотажа без отвращение подкрепям само Манушев

Гласът на бизнесмена Веселин Марешки на балотажа ще бъде за вицето в двойката на ГЕРБ адмирал Пламен Манушев.

"Във флота има правило, че капитанът последен напуска потъващия кораб. Явно в авиацията не е така - командирът на самолета се изниза първи по терлици, когато той започва да пада. Затова лично аз бих предпочел адмирал Манушев пред генерал Радев. Манушев пред Илияна Йотова", коментира той на пресконференцията си в изборната нощ, след като зае четвъртото място в класацията на претендентите за "Дондуков" 2.

Марешки призна, че гласува за Манушев без отвращение, а претендентът за президент Цецка Цачева е част от екипа му.

"Хората, които ме подкрепиха, не са безмозъчно стадо мекотели или купа нишесте, която да лашкаме в една или друга посока. Всеки, който ме е подкрепил, има глава на раменете си и да избере кого да подкрепи на втория тур", заяви бизнесменът.

Той отсече, че се смята за истински български патриот, защото "патриот е този, който прави нещо добро за българския народ и българската държава".

Заради това той призова всички български патриоти и почтени хора, без значение дали са в България или чужбина, да направят заедно една формация и "да извършим нужните на страната промени".

"Не искам да съм политик, аз съм прагматик. Но докато всички прагматици и професионалисти си вършехме работата, всички тези, които не ставаха за нищо и не са забили нито един пирон, изведнъж завзеха властта и се гаврят с нас", заяви Марешки.

Той обвини всички полиците, че са брутална част от статуквото и заради тях "България се води най-корумпираната и най-бедната държава в Европа".

"Те бяха част от управлението на България, когато бе извършен грабежът, заради който днес няма пари за нищо, а си имаме само силно корумпирана политическа класа", заяви Марешки и пресметна, че предшестващите го депутати, които са дали пресконференции в изборната нощ преди него са стояли 70 години в парламента и затова няма как да са бъдещето на България.