10,23% избирателната активност на президентските избори към 10:00 часа

7 жалби, 13 сигнала и 28 са обажданията към ЦИК, свързани с проблеми по отношение на изборния процес

06.11.2016 | 13:41 Редактор: Ирина Георгиева
10,23% избирателната активност на президентските избори към 10:00 часа

10,23% - избирателната активност на изборите за президент и вицепрезидент. Тази цифра е от около 10:00 часа, предаде репортерът на Bulgaria ON AIR Вяра Станева.

По думите на говорителите на ЦИК тя е по-висока спрямо активността, която сме имали на предишните президентски избори през 2011 г., както и спрямо тази на последните парламентарни избори и то с уговорката, че те започваха с час по-рано.

Три часа след началото на изборния ден в Националния референдум участие са взели 8,68 на сто от имащите право на глас избиратели.

В урните за избор за нов кмет на столичния район "Младост" бюлетините са си пуснали 10,65 на сто от жителите на квартала.

7 жалби, 13 сигнала и 28 са обажданията към ЦИК, свързани с проблеми по отношение на изборния процес, съобщиха ръководителите на Комисията. По думите им жалбите са свързани най-вече с организацията на изборния процес.

Очаква се да се проведе брифинг с говорителите на ЦИК, на който освен новите резултати, да бъде получена и повече информация за появилите се съобщения за десетки нарушения на вота в Турция, както и за искането от страна на "Обединени патриоти" за спиране на изборния процес там.