Плевнелиев гласува и пожела спокоен мандат на следващия президент

Нека е отворен към гражданите, за да получи доверието на народа, призова държавният глава

06.11.2016 | 12:21 Редактор: Тодор Петров
Плевнелиев гласува и пожела спокоен мандат на следващия президент

Спокоен мандат пожела президентът Росен Плевнелиев на следващия държавен глава. Плевнелиев призова хората да излязат и да гласуват по съвест, както за президент, така и за националния референдум. 

Държавният глава изтъкна, че живеем в непредсказуема среда и пожела в мандата на наследника си да бъдат разрешени европейските кризи. Росен Плевнелиев посъветва следващия президент да бъде отворен към гражданите, за да получи доверието на народа. 


Държавният глава каза още, че се гордее с факта, че в неговия мандат са се провели 3 референдума.


"Нека тръгнем с новия президент и вицепрезидент и по пътя на задълбочаването на европейското развитие на България, така както ни завещаха Апостола на свободата, будителите. Нека гласуваме по съвест за този, който ще ни придвижи напред към чистата и свята република и равенството ни с другите народи. Достойното място в европейско семейство, за това гласувах аз. По същия начин референдума нека го подкрепим. Глас народен, глас божи. Да се чуе гласът на всички и дай боже един мъдър избор да ни подкрепи, така че да се отворят механизмите и инструментите на пряката демокрация", коментира Росен Плевнелиев пред камерата на Bulgaria ON AIR.