След концерта на Слави...няколко задържани

Събитието премина под пълна блокада на бул."Цариградско шосе" и тежка охрана

30.10.2016 | 09:53
След концерта на Слави...няколко задържани

С няколко задържани, но без сериозни нарушения на реда, приключи снощният митинг-концерт, в подкрепа на референдума, иницииран от Слави Трифонов и неговия екип.

Събитието приключи снощи около 9 часа, а до тогава районът около Орлов мост, беше напълно блокиран.

Поне петима арестувани след митинг-концерта на Слави Трифонов, засне камерата на Bulgaria ON AIR.

Младежите бяха закопчани пред Народното събрание, час след края на събитието, заради опит за спречкване със силите на реда.

От МВР съобщиха за още двама задържани преди началото на мероприятието. Единият от тях малолетен и в него са открити боксове.

Близо до сцената, група младежи, видимо в нетрезво състояние, се опитаха да провокират полицията, но бързата намеса на органите на реда, не позволи да се стигне до по-сериозни сблъсъци.

От полицията уточняват, че е оказана медицинска помощ на няколко души в района на Орлов мост, които са се почувствали зле.

До по-сериозни инциденти не се стигна. На края на концерта много от хората избраха да се приберат пеш или с метрото, което работеше с удължено време.

Хора, живеещи в района, се оплакаха, че зрители нахлули в дворовете им и оставили след себе си боклуци.

Концертът премина под пълна блокада на бул."Цариградско шосе" и тежка охрана. Проявата продължи малко повече от час и половина.

Пред публиката Слави Трифонов обясни, че излиза на сцената като Станислав Трифонов, а не като шоумена, когото хората познават.