Ясни са номерата на кандидат-президентите в бюлетината

На тези избори за първи път ще има и квадратче "Не гласувам за никого"

05.10.2016 | 15:10 Редактор: Луиза Божинова
Ясни са номерата на кандидат-президентите в бюлетината

Ясни са номерата, с които ще бъдат вписани кандидат-президентите в бюлетината на вота на 6-и ноември. Фатални знаци и поличби за щастие видяха претендентите за "Дондуков 2".

Вече е ясно кой е номер едно на президентските избори – или поне като номер в бюлетината. Кандидат-президентът на "Глас Народен" и "Зелените" Светослав Витков ще стои най-отгоре в списъка с кандидати. 

"Надявам се това с числата да не е на късмет и да не сме чак толкова елементарни, че това с номерата да ни влияе", каза Венци Мицов пред Bulgaria ON AIR. 

На претендента на ГЕРБ Цецка Цачева се падна номер 17, докато претендентът на БСП Румен Радев ще бъде поставен под фаталния номер 13. 

Ивайло Калфин пък ще бъде 15-ти в бюлетината. Под номер 7 застава Трайчо Трайков от реформаторите. И четирите формации видяха добра поличба. 

"Цифрата 1 е началото. ние първи сме се регистрирали. Тя означава смелост, амбиция. 7 е мъдрост и късмет. А двете заедно - 7 плюс 1 - прави осем, а знаете, че 8 е числото на майката", коментира Цвета Караянчева от ГЕРБ.

"За нас няма никакво съмнение, че това са новите любимци на българския народ - номер 13 ще бъде фатален за днешната власт и началото на промяната", посочи Крум Зарков от БСП.

"Вървим в една градираща посока - 13 номер на евроизборите, 14 номер на парламентарните избори, 15 номер сега на президентските избори и сме сигурни, че такъв ще бъде резултатът", заяви председателят на АБВ Румен Петков.

"7 е свещено число. То е равно на дните в седмицата, в които трябва да работи президентът", коментира Трайчо Трайков. 

Номерата в бюлетината се оказват и вдъхновение или поне помощ в предизборните концерти. Кандидатът за вицепрезидент на Митьо Пищова - Радослав Петров, наричан от всички Радо Шишарката, е готов да увековечи номера си в творчество. 

На въпрос дали може очакваме песен с такова заглавие, Радо Шишарката даде положителен отговор.

Кандидат-президентът на патриотите Красимир Каракачанов ще бъде номер 19, докато номер 12 се падна на Татяна Дончева. 

Пламен Орешарски пък влиза в битката с номер 4. 

На тези избори за първи път в бюлетината ще има и квадратче "Не гласувам за никого".