Социалните проверяват защо е изоставен малкият Мустафа

Стотици се обединиха в подкрепа на детето

20.09.2016 | 14:49 Редактор: Луиза Божинова
Социалните проверяват защо е изоставен малкият Мустафа

Всички държавни институции се активизираха по случая с малкия Мустафа - момченцето с тежко онкозаболяване, изоставено в пловдивската болница "Св. Георги". 

Агенцията за социално подпомагане прави проверка по сигнал и на място край Крумовград ще провери точно при какви обстоятелства е изоставен малкия Мустафа. 

Информацията досега е, че неговата майка има още няколко деца, за които се грижи, както и баба им. Проверка ще прави и Държавната агенция за закрила на детето. 

Вчера служител на пловдивската болница съобщи във Facebook, че момченцето е изоставено и има нужда от дрешки и помощ. Лекарите обясняват обаче, че най-необходима е подкрепата на родителите му в тежката битка със заболяването. 

Стотици хора се обединиха в социалните мрежи в подкрепа на детето.

"В началото майката придружаваше детето, след това известно време бабата. Всички наши деца държим да имат придружител. Това е важно за емоционалното им състояние. То остана само и беше тъжно. Тъй като от лятото остана само, имаше нужда от малко по-есенни дрешки. Затова си позволихме да напишем този призив в страницата на нашето отделение, който доведе до много бърза реакция от много хора", обясни д-р Стоянова от болница "Св. Георги".