Откриват детски научен център в София

Най-малките ще провеждат експерименти, ще готвят и спортуват заедно

16.09.2016 | 10:18 Редактор: Тодор Петров
Откриват детски научен център в София

Най-малките вече имат място, където да провеждат научни експерименти по биология, химия и физика. Днес е официалното откриване на новия корпус в "Музейко" в София. Научният център е оборудван с общо 7 зали, а повече за него научихме от директора Бистра Кирова.

"Разполагаме със специално оборудване, за да правим експерименти на високо ниво. Имаме специална камина, където могат да се правят експерименти от физиката и химията, които са невъзможни в нормална среда. Щастие е за всеки един химик, когато влезе тук", коментира директорът на детския научен център пред екип на Bulgaria ON AIR.

Корпусът разполага и с читялната е място, която ще бъде място за комуникация и събития. Има отделен кът за родителите, както и за по-малките. В спортната зала ще се провеждат занимания по йога, гимнастика и танци - както за децата, така и за техните родители. 

"Изкуството за нас е неразделна част от науката. Интересът на децата още не е осъзнат, но когато им покажеш експеримент, те наистина разбират за какво става въпрос", уточни Бистра Кирова.

Центърът разполага още с работилници, където посетителите ще боравят с глина и пластика. От ръководството изразиха надежда всяка седмица да има различни работилници, като обещават и разнообразна програма. Една от залите е оборудвана кухня, където децата ще се учат на здравословен начин на хранене и ще готвят.

Всичко случващо се в учебния корпус ще бъде обявявано на сайта.