Цвети е изписана от болницата

Всичките й функции са възстановени

06.09.2016 | 11:50 Редактор: Ирина Георгиева
Снимка: Facebook

Цветелина Стоянова беше изписана от "Пирогов" вчера с всички възстановени функции, съобщи председателят на БФХГ Илиана Раева в социалната мрежа Facebook.

Пише още, че БФХГ е осигурила и организирала следващия етап от възстановяването на Цвети. 

От написаното става ясно, че Министерство на младежта и спорта в лицето на министър Красен Кралев е осигурил пълното финансово обезпечаване на лечението и проведените няколко операции на грацията.

Същевременно добрата новина беше потвърдена и от "Пирогов". Оттам уточняват, че по време на нейното лечение от 14 юни до 5 септември са ѝ извършени няколко операции. 

Първата, животоспасяваща, извърши екипът на д-р Илиев от Първа хирургия, а последващите неврохирургични, извърши проф. Николай Габровски. От болничното заведение уточняват, че пациентката е изписана, като са възстановени всички функции. 

Оттук нататък подлежи на рехабилитационни мероприятия.

Припомняме, че над два месеца, златното ни момиче се възстановяваше в "Пирогов" след полет от шестия етаж в столичния квартал "Надежда". Причината за тежкото й решение все още не ясна.

В противошокова зала дежурният екип констатира, че пациентката е с т. нар. "политравма". Тя беше оперирана от един от най-добрите екипи заради разкъсване на далака, което причини голям кръвоизлив. След неговото овлядяване, Цвети беше настанена в Реанимацията на "Пирогов".

На 2 август гимнастичка  беше преместена от Централна реанимация в Неврохирургията на спешната университетска болница. Тя е лекувана по най-съвременните стандарти на медицината. 

Извършена ѝ е операция на гръбнака - голяма по обем интервенция на тежкото счупване на гръбнака с притискане на нервните структури, посочват от "Фокус". Операцията беше успешна. 

В края на август екипът на проф. Габровски постави диск и стабилизация в областта на шията ѝ.