Чехия ще ни помага в охраната на външната граница на ЕС

Резултатите ни се базират на добро сътрудничество с турските власти, заяви президентът Росен Плевнелиев

05.09.2016 | 18:30 Редактор: Тодор Петров
Чехия ще ни помага в охраната на външната граница на ЕС

Чехия ще окаже подкрепа на България за охрана на външната граница на Европейския съюз. Това обявиха на съвместна пресконференция в Прага президентите Росен Плевнелиев и Милош Земан. Българският държавен глава пристигна на двудневно официално посещение, където провежда разговори с чешкия си колега.
 
Двете страни ще съгласуват техническите детайли по необходимата на българската страна помощ и това ще се случи възможно най-скоро, поясни президентът Милош Земан, съобщиха от президентството.  

"България показва от самото начало на миграционната криза, че работи ефективно по най-дългата сухопътна граница на ЕС с Турция", заяви президентът Росен Плевнелиев. 

"Добрите ни резултати се базират и на доброто сътрудничество между българските и турските власти. Начинът да противодействаме на трафикантите и да адресираме проблемите на имигрантите и спазването на техните права и свободи е да работим заедно с Турция и искрено вярваме, че споразумението между ЕС и Турция има дълбок смисъл и ще намери своята реализация", коментира още българският президент.