Реформаторите като БСП и АБВ - не се разбраха

Партиите от РБ не постигнаха съгласие за обща кандидат за президент

23.08.2016 | 17:21 Редактор: Тодор Петров
Реформаторите като БСП и АБВ - не се разбраха

Партиите от Реформаторския блок не постигнаха съгласие за общ кандидат за президент и на днешното заседание на Изпълнителния съвет. В петък ще има среща на лидерите на партиите от РБ и следващият вторник се очаква да бъде издигната обща кандидатура, съобщи БНР.

"Няма друга партия, която да подкрепя тази теза. Тезата ни е, че си вървим по пътя, издигаме си собствена кандидатура и участваме на изборите. И до голяма степен тя се потвърждава от проучванията. Да коментираме обща кандидатура, при положение че в ГЕРБ очевидно се върви към партийна кандидатура, не ми се струва съвсем логично. Едно е да седнем заедно и да обмисляме кандидатури, друго е вече да е начертан графикът, да има слоган на кампанията и да се чака просто кандидатът. Ние някак си вече не сме на място там", коментира Найден Зеленогорски предложението на БЗНС да се издигне обща кандидатура с ГЕРБ.

За Движение "България на гражданите" най-убедителна е кандидатурата на скулптора проф. Велислав Минеков. Предварително проучване в партийните структури показва, че неприемлива е кандидатурата на Гроздан Караджов – от около 800 делегати само двама го подкрепят, уточни Настимир Ананиев. 

Той припомни, че ДБГ е най-голямата партия в блока и с най-добър резултат на местните избори, а мнозинството от симпатизантите на РБ очаква той да излезе със самостоятелна кандидатура.