Кралев оцени: Тежка Олимпиадата, но успешна за България

Мъжете да се поучат от жените, посъветва министърът

22.08.2016 | 11:28 Редактор: Анисия Иванова
Кралев оцени: Тежка Олимпиадата, но успешна за България

Спортният министър Красен Кралев смята, че Олимпиадата в Рио е била тежка, но е приключила успешно за България.

"Имахме си силните моменти, имахме моменти на слабост, имахме и тежки ситуации, така че имаше всичко в тази олимпиада. Трите медала, които спечелихме, в никакъв случай не трябва да ни успокояват, трябва да си дадем реална сметка, че българският спорт се намира в криза.

Реформите ще бъдат тежки, ще бъдат болезнени, но в името на доброто на българския спорт трябва да ги проведем. Да са живи и здрави тези спортисти, които ни зарадваха. Мъжете да се поучат от жените. Благодаря на Господ и на Богородица, че бяха с нас", каза Красен Кралев пред БНР.

България спечели три медала в Рио – сребърен от Мирела Демирева на скок височина и бронзови от ансамбъла по художествена гимнастика и от Елица Янкова в турнира по борба.

XXXI олимпийски игри в Рио де Жанейро бяха официално закрити с церемония на стадион "Маракана". Олимпийският огън беше загасен накрая чрез изкуствен дъжд, а шоуто предложи много музика, танци и фойерверки.

На спектакъла присъстваха президентът на България Росен Плевнелиев и министърът на младежта и спорта Красен Кралев, както и много от спортистите ни.

Официалната част обичайно включваше предаването на олимпийския флаг на следващия домакин на игрите – Токио 2020.