Каракачанов иска постоянно полицейско присъствие в ромските махали

Циганското население продължава да е над закона, ядосва се лидерът на ПФ

15.08.2016 | 21:11 Редактор: Тодор Петров
Каракачанов иска постоянно полицейско присъствие в ромските махали

 Полицейското присъствие в ромските махали да бъде постоянно, поиска съпредседателят на Патриотичния фронт Красимир Каракачанов. Повод за предложението му са размириците в ромския квартал в Кюстендил, при които се намеси полиция.

Каракачанов предлага още на местата с ромско население да има постоянен контрол по подобие на новите контролно-пропускателни пунктове във вътрешността на страната, които ще се изграждат срещу имигранти. 

"Ако България продължава да допуска циганското население да се чувства над закона, съвсем скоро размирици като тази в Кюстендил ще ни се виждат като детска игра", коментира Каракачанов.

Той смятат, че трябва да се започне със спешни мерки за справяне с "циганската престъпност" - промени в Наказателния кодекс и в социалната политика към тази общност, пише dnes.bg.

Част от мерките, по думите на Каракачанов, са промяна в социалната политика по отношение на социални и детски придобивки, в здравеопазването - "проверка на цели гета, които са инвалидизирани поради астма или епилепсия".