Нападателят в Ансбах е трябвало да бъде депортиран в България

Това съобщиха германските власти по време на пресконференция след инцидента

25.07.2016 | 14:51 Редактор: Мария Аладжова
Нападателят в Ансбах е трябвало да бъде депортиран в България

27-годишният сириец, който се самовзриви късно снощи в германския град Ансбах, е трябвало да бъде депортиран в България, съобщава Reuters.

Нападателят се опита да влезе на музикален фестивал, събрал хиляди хора на едно място. След като не бил допуснат до събитието, той активирал експлозива близо до мястото, където рани 12 души.

„Сирийците в момента не могат да бъдат депортирани обратно в Сирия, но това не означава, че не могат изобщо да бъдат депортирани“, съобщи прессекретарят на германското вътрешно министерство Тобиас Плате по време на редовна пресконференция. „Сириецът в Ансбах е трябвало да бъде депортиран в България“, добави той.

Говорителят на правителството Улрике Демер пък, заяви, че е твърде рано да се решава дали ще има промени в германската бежанска политика преди резултатите от разследването на нападението да бъдат публикувани. „Нападенията от последните дни и седмици не показват единна картина“, заяви тя. „Повечето терористи, които извършваха нападения в Европа през последните месеци не са били бежанци“, добави Демер.