ПФ за кандидат-президента: Ще предложим лидер, жена, мъж, но не и гей!

Бойко Борисов хвърли ръкавица: Партиите да издигнат лидерите си за президентския пост

14.07.2016 | 11:53 Редактор: Анисия Иванова
ПФ за кандидат-президента: Ще предложим лидер, жена, мъж, но не и гей!

За Патриотичния фронт няма значение дали премиерът Бойко Борисов ще смени някои министри, предсрочни избори сега не се налагат и не е изключено да издигнат за кандидат за президент и партиен лидер. Това стана ясно от думите на съпредседателя на коалицията Валери Симеонов.

Според него е съвсем нормално, ако Бойко Борисов не е доволен от някой министър да сложи на поста друг, като преди това го консултира с коалиционните си партьори от ПФ и РБ.

Коментарът му беше по повод изказването на премиера от тази сутрин, че ако ГЕРБ загуби президентските избори, още вечерта той ще обяви предсрочни избори.

Борисов отправи предизвикателство и към политическите партии самите им лидери да издигнат кандидатурите си за президентския пост.

"Аз, когато трябваше да съм мажоритарен кандидат, съм се явявал, срещу който и да е. Аз не бих се жертвал за нещо, което би създало проблем в държавата", каза Борисов и предизвика новия лидер на БСП Корнелия Нинова да се кандидатира за президент, а от Реформаторския блок това да направи Радан Кънев. Премиерът още веднъж заяви, че ГЕРБ ще обяви своя кандидат за президент през септември. Премиерът изненада и с изказването си, че "може би ще има някоя и друга рокада в кабинета".

По този повод патриотите обявиха, че за тях няма значение дали даден министър ще е мъж или жена или какво му е името, важното е да си върши работата. "Персоните нямат значение, за нас важното е да има обща цел и да се изпълнява", коментира патриотът.

Той увери, че от ПФ засега нямат сериозни забележки към кабинета, има диалог с тях и призна, че се надява това да продължи и занапред, защото България има нужда от стабилност, а не от смяна на властта през два месеца, пише Dnes.bg.

Точно поради тази причина Валери Симеонов не смята, че има нужда от предсрочни избори дори и ГЕРБ да загуби вота за "Дондуков" 2, както се закани Бойко Борисов.

"Аз не виждам връзка между едното и другото, но за него, ако е толкова важен въпросът за президентските избори, той има право да предизвика нови, защото народът е решил ГЕРБ да доминира в парламента", коментира Симеонов.

Според него обаче това би означавало лесно отказване от властта, което няма как да печели поддръжката на избирателите.

А кой ще е кандидатът на ПФ за президент било рано да се каже.

"Всичко е възможно, не изключваме ПФ да издигне лидери, да издигне професионални лица, да издигне мъж, да издигне жена, но в никакъв случай няма да издигнем гей", увери той.