Цветанов разкритикува МВР, че не знае кои са фигурите в престъпния свят

Въпреки това защити Румяна Бъчварова от исканията на БСП за оставка

23.06.2016 | 14:16 Редактор: Ирина Георгиева
Цветанов разкритикува МВР, че не знае кои са фигурите в престъпния свят

Бившият вътрешен министър Цветан Цветанов разкритикува ръководството на МВР, че не е наясно кои са фигурите в престъпния свят. 

"Остава усещането, че не е приведен в известност целият криминален контингент", каза той в коментар на вчерашното изслушване на МВР шефа Румяна Бъчварова и екипа й във вътрешната комисия на парламента. Те информираха депутатите за действията на полицията във връзка със стрелбата срещу Митьо Очите на Слънчев бряг.

Цветанов обясни, че има да се върши много оперативна работа. "Защото не мога да приема, че когато зададеш въпрос на областен или зам.-областен директор на ГДБОП дали дадено лице е криминално проявено, дали е осъдено, да не получиш отговор", каза зам.-шефът на ГЕРБ. Той обясни, че отговорът на "колегите" бил, че или справката не е пред тях, или нямат спомен.

"Това е недопустимо, защото говорим за елита на служителите, които са натоварени да контролират делата срещу тежката организирана престъпност", каза още Цветанов. 

Депутатите от вътрешната комисия дали препоръка на областните дирекции да дават изпреварваща информация, когато кримиконтингента се насочва към летните курорти. 

Въпреки критиките към МВР, Цветанов защити Румяна Бъчварова от исканията на БСП за оставка. "Трябва да бъдем обединени и да подкрепим желанието, което има във вицепремиера и вътрешен министър Бъчварова", каза той.

Четете още новини в Dnes.bg