Министър Ангелкова одобри КПП-тата в Слънчев бряг

Трябва максимално да се гарантира сигурността на туристите

22.06.2016 | 14:58 Редактор: Тодор Петров
Министър Ангелкова одобри КПП-тата в Слънчев бряг

Министърът на туризма Николина Ангелкова одобрява поставянето на полицейски пропускателен пункт в най-големият черноморски курорт "Слънчев бряг". Тази идея бе лансирана след стрелбата в курорта на 8-и юни, при която бе ранен Димитър Желязков – по прякор Митьо Очите, а негов охранител бе убит.
Ангелкова приема спокойно идеята на МВР да се поставят КПП-та в курорта "Слънчев бряг".

"И в момента на Слънчев бряг има КПП-та, които дружеството регулираше със СОТ. Много по-добре е съвместно с МВР да има екипи, така че максимално да се гарантира спокойствието и сигурността на туристите, нали не си представяте, че ще спират всеки един човек... Преценява се, както е било и до момента, но КПП-тата – за тях ще се грижи МВР, а не дружеството, както е било до момента. За всеки един турист е много важен да се гарантира неговата сигурност и спокойствие и аз вярвам, че това са своевременни предприети мерки", коментира Ангелкова, цитирана от БНР.

Тя не е съгласна с твърденията на хотелиери, че сезонът през това лято няма да е толкова силен, колкото се говори.

"Юни имаме, съгласно националната статистика, около 20 процента ръст в сравнение с миналата година. Очакваме и септември да имаме такъв ръст", каза още тя.