Мисия "Красавицата, и с Вяра"

Бивши абитуриенти даряват балните си тоалети на младежи в неравностойно положение

06.05.2016 | 12:30 Редактор: Милена Енчева
Мисия

Панаир на суета или не, балът остава един от най-дългоочакваните дни в живота на едно момиче. Ето защо е важно на този ден всяка млада дама да се почувства като истинска принцеса. За да вдъхне самочувствие на бъдещите абитуриентки в нужда, младата Вяра създава фейсбук страницата с благотворителна цел. Там всяко момиче , което няма възможност да си купи тоалет за специалната нощ, може да получи рокля на заем от бившите кралици на бала.  

„ Идеята се зароди спонтанно, точно в тази стая , на това място , където стоя в момента . Мисля, че първо се зароди в сърцето ми после в главата ми, така мога да се изразя, защото имах твърдата увереност че трябва да помогна на момиче в нужда, което не може да си позволи рокля за бала . Нооо започнах да се чудя как имах съмнения , кое момиче ще се съгласи да вземе моята рокля , ма тя вече е използвана. Но в крайна сметка се реших да направя инициативата“, казва младата Вяра. 

Приятелките на момичето, даряват първите десет рокли. Техните снимки тя качва в страницата „Красавицата и с вяра“. За няколко часа доброволките решили да дарят старите си рокли са над 20.

„До края на деня имах 30 доброволки и направих страницата и за 3 дена събрах 70 рокли от доброволки , които искаха да ми помогнат. В момента има 190 за 2 седмици и вече има 10 момичета , на които сме дали рокли. „

Роклята си от специалната нощ е готова да дари и Веселина. Разбира за инициативата от социалните мрежи и решава да направи едно добро дело, без да жали любимата си рокля, която преди 3 години гордо е носила на своя бал. 

 "Тя просто стоеше вкъщи в гардероба и събираше прах и реших , че предпочитам тя да бъде използвана от някой , който има нужда да я ползва и би и се зарадвал, от колкото просто да си стой така. Аз никога повече няма да я облека и съм сигурна в това.“, казва Веселина.

Цялата история вижте в репортажа на Милена Енчева и оператора Иван Ставрев