Калфин: Всичко е в ръцете на премиера, няма полза от предсрочни избори

Правителството да се активизира или ще изгуби доверието на хората, призова вицепремиерът в оставка

11.05.2016 | 13:38 Редактор: Тодор Петров
Калфин: Всичко е в ръцете на премиера, няма полза от предсрочни избори

Имахме достатъчно предсрочни избори в последните години, но всичко е в ръцете на премиера. Това каза на пресконференция вицепремиерът и социален министър в оставка Ивайло Калфин. По отношение стабилността на правителството той заяви, че с излизането си в опозиция АБВ ще засили критичната си оценка към определени области и законопроекти. 

"Има два варианта пред правителството - да се активизира с някакви персонални реформи или по-активна работа, за да се отговори на очакванията на обществото, или ще има силен спад в доверието и подкрепата към правителството. Лично бих се радвал да видя правителство, което работи амбицирано, така че да изкара целия мандат или поне голяма част от него", коментира Калфин, цитиран от "Фокус". 

"Имахме достатъчно предсрочни избори в последните години, а това не е полезно, но всичко е в ръцете на премиера и на останалите колеги от правителството. Както е твърдо решението ми да се оттегля, така е и твърдо убеждението ми, че при друга ситуация бих работил с не по-малък ентусиазъм да се довършат започнатите неща", коментира още Калфин.