Общинските съветници от БСП внасят доклад срещу скъпото билетче

Ще предизвикаме повторно гласуване, увери Калоян Паргов

04.05.2016 | 14:42 Редактор: Мария Аладжова
Общинските съветници от БСП внасят доклад срещу скъпото билетче

Общинските съветници от БСП ще внесат доклад за отмяна на решението за поскъпването на билета за градския транспорт от юни, съобщи председателят на БСП - София Калоян Паргов.

"Ние ще предизвикаме едно повторно гласуване. Особено в тази обстановка, с оставка на заместник-кмет по транспорта, оставка на целия Център за градска мобилност, да видим дали част от съветниците са преосмислили своето решение. И под натиска на хората и тези хиляди подписи, които събрахме, пък и жалбите, които ще завалят към Административния съд в знак на несъгласие с неаргументираното и необосновано решение, което общината взе на 14 април", обясни Паргов, цитиран от БНР.

По-рано през деня областният управител на София Веселин Пенев обяви, че няма да върне за ново обсъждане поскъпването на билетчето с 60%. Според Пенев искането за отмяна на решението на Столичния общински съвет е внесено от граждани, а не от общинските съветници на БСП. 

Калоян Паргов обаче заяви, че решението на областния управител е било очаквано, "предвид сложните коалиционни взаимоотношения в управлението на държавата в тази четворна коалиция"

Подкрепа за обжалването на решението са готови да дадат и от градската организация на АБВ.

Същевременно стана ясно, че от септември в столичния автопарк ще бъдат доставени 110 нови автобуса, разполагащи с интернет, климатик, видеонаблюдение и рампи. 

Решението за поскъпване на билетите беше мотивирано с аргумента, че са необходими повече средства за нуждите на ресор "Транспорт".