Корнелия Нинова: Иска ми се БСП да е категорична опозиция, а не е

Според депутата от левицата е необходима организационна промяна в партията

03.05.2016 | 22:14 Редактор: Тодор Петров
Корнелия Нинова: Иска ми се БСП да е категорична опозиция, а не е

В момента БСП не е категоричната опозиция, която ми се иска да бъде, коментира заместник-председателят на партията и народен представител Корнелия Нинова. Тя изрази желание БСП да бъде ярка опозиция, която не само да критикува, но и да предлага решения на проблемите в България. 

"Сега не се реагира достатъчно бързо, категорично  и аргументирано на това, което се случва. Бих искала да променим това. Знам, че го можем. Показвали сме го по време на обсъждането на бюджета и на дебатите по вота на недоверие, когато бяхме като юмрук. Иска ми се през цялото време да бъдем така", коментира Нинова,цитирана от "Дарик".

Тя посочи, че е необходима организационна промяна в партията, като на местните структури да бъдат прехвърлени много повече правомощия и тежест, да се отпуска и по- сериозно финансиране към тях. 

"Необходима е политика, ориентирана към това да имаме икономически активна и много социална държава, да се работи в помощ на малките и средни предприятия и срещу големите монополи и олигарси", посочи Корнелия Нинова.