Йорданка Фандъкова: Изграждаме сериозна мрежа от велоалеи

Последният проект, по който работи СО, е 5 км велотрасе около Панчарево

09.04.2016 | 11:02 Редактор: Мария Аладжова
Йорданка Фандъкова: Изграждаме сериозна мрежа от велоалеи

Успях да наложа практиката навсякъде, където правим реконструкция на булеварди, а ние правим доста, заедно с това да се включват и велоалеи, и това ни помогна да напреднем наистина. 

Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова в ефира на Нова тв. 

„Започнахме да изграждаме сериозна мрежа от велоалеи буквално в последните години и имаме чувствителен напредък. В последните две години заедно със старите успяхме да стигнем до над 50 км. Това е крайно недостатъчно, но се изисква време”, посочи тя.

„Инфраструктурата е даденост, не можем да разширим улиците повече от това, което има в момента, но използваме европейски практики”, коментира кметът и допълни, че се подготвят споделени трасета и намаляване на скоростта в централните части на София. 

„Работим изключително интензивно и тази година имаме заложени много проекти. Ще кажа един, който малко се знае - довършваме над 5 км велотрасе в момента около езерото Панчарево, един страхотен маршрут за почивка”, подчерта Йорданка Фандъкова. 

„Утре ще поканя всички на велопохода под мотото „Аз карам велосипед-следвай ме”, заедно с Холандското посолство, които ни подкрепят”, каза още тя.