Банда за продажба на метамфетамин спипана в Сливен

Групата е действала като основен източник на метамфетамин, екстази и канабис и за Ямбол

23.03.2016 | 16:45 Редактор: Мария Аладжова
Банда за продажба на метамфетамин спипана в Сливен

Служители от ТСБОП – Сливен и Ямбол са разкрили лаборатория за производство на метамфетамин, от която са иззети са голямо количество различни видове наркотични вещества, съобщиха ит МВР. 

Акцията е била проведена съвместно с кадри от секторите „БОП“ в Стара Загора, Бургас, Търговище и Шумен. 

Действията на специполицаите са били осъществени под наблюдението на Специализираната прокуратура – София.

В хода на акцията са задържани членовете на престъпната група – Д.Д., Д.Г., И.П., А.Г., Т.С. и П.Д. Последвали са процесуално-следствените действия на шест адреса, обитавани от тях, както в ползваните от шестимата автомобили. 

Били са намерени и иззети 2 кг канабис, 900 г метамфетамин, около 500 таблетки екстази, прекурсори за производство на синтетични наркотици, както и парични суми, придобити от престъпната дейност. На един от адресите полицаите откриват и изцяло оборудваната лаборатория, използвана за производство на метамфетамин.

По случая се води досъдебно производство в ТСБОП – Сливен и Ямбол. На Д.Д., Д.Г., И.П., А.Г., Т.С. и П.Д. са повдигнати обвинения за участие в организирана престъпна група за производство и разпространение на наркотични вещества. 

А на петима от тях са наложени постоянни мерки за неотклонение „задържане под стража“, като единият от задържаните е бил пуснат под „парична гаранция“ в размер на 2000 лева.

Работата по документиране на престъпната дейност на групата продължава.