Захариева: Българското общество очаква с нетърпение съдебната реформа

Проектът, който се предлага, е изработен с участието на всички заинтересовани страни

16.03.2016 | 11:40 Редактор: Ирина Георгиева
Захариева: Българското общество очаква с нетърпение съдебната реформа

Българското общество очаква с най-голямо желание съдебната реформа. Това заяви министърът на правосъдието Екатерина Захариева по време на представянето на Законопроекта за изменение и допълнение на Закона за съдебната власт, който предстои да бъде разгледан на първо четене в пленарна зала.

Още по темата

Проектът, който се предлага, е изработен с участието на всички заинтересовани страни, посочи правосъдният министър, цитирана от Агенция "Фокус". По думите й съгласно правилата на Съвета за съдебната реформа в работните групи са били поканени представители от всички политически партии.

"Това е една от причините законопроектът, който е на вашето внимание, да получи такова голямо мнозинство в Правната комисия, което се надявам да видим и днес в залата", коментира министър Захариева. 

Ако промените в закона бъдат подкрепени с широко мнозинство, това ще бъде знак към българското общество за наличието на широка политическа подкрепа за реформа в съдебната система, смята тя. 

Правосъдният министър счита, че предложеният законопроект е балансиран. Тя добави, че вече е обяснила част от съображенията си пред Правната комисия.

"Целият законопроект е изработен с голямо внимание. Отразява много пълно и доразработва разпоредбите в Конституцията", допълни още тя.