АТАКА свалиха и стъпкаха знамето на ЕС пред НДК

Това стана в началото на шествието, което се организира от националистите всяка година по повод 3 март.

03.03.2016 | 17:36 Редактор: Пролетина Съботинова
АТАКА свалиха и стъпкаха знамето на ЕС пред НДК

Шествието започна с едночасово закъснение, което изнерви струпалите се привържениците на Атака. Докато чакаха, част от симпатизантите на Волен Сидеров, свалиха флага на Европейският съюз. След като лидерът на Атака Волен Сидеров се присъедини към привържениците си, шествието тръгна по бул. "Витоша".

Пред централата на СДС привържениците на АТАКА освиркаха Реформаторският блок. Пред сградата на представителството у нас на Европейския парламент Волен Сидеров заяви, че ще създаде комитети в цялата страна, които да подготвят хората как да се защитават срещу мигрантите, защото Европейският съюз и НАТО вече се е провалили в тази задача.

"Аз предлагам на българското общество да започне да се подготвя за излизане на България от НАТО, защото днес членството в НАТО ни застрашава, а не ни защитава. След това излизаме от Европейският съюз, който нанася повече щети и унищожи суверенитета на България и АЕЦ Козлодуй и спря Южен поток", коментира лидерът на АТАКА - Волен Сидеров.

Привържениците на Атака отново призоваха да се осъди геноцида над българите по време на Османската империя.

При Руската църква Волен Сидеров посрещна руският депутат на управляващата партия Единна Русия и бивш световен шампион по бокс Николай Валуев. Руският гост поведе шествието по софийските улици.