Меглена Кунева ще даде изявление след среща с премиера Борисов

"Ако има воля и желание, ще вървим напред", заяви Кунева

31.01.2016 | 13:35 Редактор: Мария Аладжова
Меглена Кунева ще даде изявление след среща с премиера Борисов

Вицепремиерът Меглена Кунева, която Реформаторския блок номинира за нов министър на образованието, заяви, че няма да коментира темата, докато не разговаря с премиера Бойко Борисов.

"Имам среща с министър-председателя, ще го информирам, разбира се, и за подготовката за антикорупционния закон. И ако има воля в тази посока и желание, ще вървим напред, но на този етап не мога нищо повече да кажа", обясни Кунева.

Тя коментира и заключенията от доклада на ЕК за напредъка на България. По думите ѝ най-важният акцент в него е лиспата на воля за борбата с корупцията:

"Казано е също така, че конституцията е стъпка в правилната посока, но малка, и това го казахме и в Реформаторския блок доста открито. Оттук нататък с добри закони нещата могат да се променят към по-добро и с много открито признаване на това защо някои неща не са се случили. Имам предвид закона за антикорупцията."

В неделя просветният министър в оставка проф. Тодор Танев изрази становището си относно кандидатурата на Кунева за нов министър на образованието. Изказването му беше иронично, той посочи че "Госпожа Кунева е юрист и ще закачи нещата, където и да е. Би се справила и в здравеопазването."

От думите му стана ясно, че гражданският съвет на Реформаторския блок не одобрява предложението именно тя да заеме този пост.