Караджов: Обсъждано е само името на Кунева за просветен министър

На 29 януари от 16:00 ще се събере Изпълнителният съвет на РБ, за да вземе евентуално решение кого да предложи за министър

29.01.2016 | 13:19 Редактор: Ирина Георгиева
Караджов: Обсъждано е само името на Кунева за просветен министър

Вицепремиерът Меглена Кунева е еднственото име, обсъждано като евентуална кандидатура за министър на образованието на продължилата до късно снощи среща на представители на РБ, съобщи депутатът Гроздан Караджов, цитиран от БНР. По думите му в РБ са били изненадани от поисканата от премиера оставка на министъра на образованието Тодор Танев, както и от искането реформаторите да предложат нова кандидатура до края на вчерашния ден. Лидерите на партиите не са били консултирани предварително. 

"Дори Борисов да е имал своите основания, то те е трябвало да бъдат обсъдени в коалиционния формат. С исканото бързо решение не се спазва елементарният етичен език между партньорите." - смята Караджов.

По време на срещата с премиера, лидерите на партиите от РБ, няма да отидат с конкретно предложение, смята Караджов. По думите му срещата, на която е била обсъждана Кунева не е имала естеството на заседание, на което да се вземе решение.

Министърът на отбраната Николай Ненчев потвърди, че Кунева е единствената обсъждана кандидатура на РБ за нов министър на образованието. Тя е предложена от своята партия "България на гражданите".

На 29 януари от 16:00 ще се събере Изпълнителният съвет на РБ, за да обсъди и евентуално да вземе решение кого да предложи за министър на образованието, съобщи депутатът.

/Снимка: Архив/