Висока активност на балотажа в Гърмен

01.11.2015 | 19:37
Висока активност на балотажа в Гърмен

Село Гърмен избира на балотаж на 1 ноември между Ахмед Башев от ДПС и независимата Минка Капитанова при над 70 % избирателна активност, съобщава репортер на Bulgaria ON AIR на място.

Избирателите тръгнаха към урните още рано сутринта. По-късно се появи сигнал за контролирано гласуване и членове на ОИК провериха случая.

"Не се разбра някой да ги организира. Имаше покрай самото помещение на секцията струпани много автомобили, каруци, превозните средства, с които традиционно се придвижват ромите", каза Катя Кардашева, председателка на ОИК-Гърмен

Някои жители на квартал Кремиковци в Гърмен решиха да се приберат по домовете си и да не гласуват. След това ромите размислиха и се върнаха пред секциите.

 

Още по темата

На първия тур на местните избори, на 25 октомври жители на Гърмен искаха да влизат по трима да гласуват, защото били "неграмотни и нямало да се справят".

Как ще бъде разрешен проблемът с незаконните къщи в Гърмен и ще продължи ли събарянето на жилищата? Този въпрос остава в ръцете на избрания градоначалник. Неговото име ще бъде Ахмед Башев или Минка Капитанова. Очаква се до понеделник на обед да излязат и официалните резултати.

114 незаконни постройки са предвидени за премахване, за които има издадени заповеди през 2011г. от ДНСК.

Вижте репортажа във видеото.