Стреляли с гранотомет по Алексей Петров в София

Служители на СДВР изясняват обстоятелствата

29.10.2015 | 10:48 Редактор: Мариета Иванова
Стреляли с гранотомет по Алексей Петров в София

Служители на СДВР изясняват обстоятелствата около сигнал за стрелба на бул. Черни връх, в района между „Хладилника“ и Околовръстен път, съобщават от пресцентъра на МВР. Информацията за инцидента е подадена около 9 часа. На място вече са пристигнали полицейски екипи и към момента няма информация за пострадали.

По информация на Нова телевизия, цитирана от Dnes.bg, е стреляно с гранотомет по Алексей Петров в столичния квартал "Кръстова вада", на бул. "Черни връх".  

В момента върви операция по издирването на кола, от която се предполага, че е стреляно. Стрелбата е чута от хората в близките кооперации в квартала.

 Зрители на Нова съобщили, че чули две експлозии в района.

Новината за стрелба рано тази сутрин в столицата е била потвърдена и от шефа на СДВР Младен Маринов. Самият Петров  не е пострадал, предава Dnes.bg.

Това е втори неуспешен атентат срещу него, първият бе на 15 август 2002 г.

Алексей Петров е подсъдим по мегаделото "Октопод", което през февруари започна отначало.

Причината – процесът бе преразпределен на нов съдия-докладчик - Атанас Атанасов, защото ВСС погна съдия Румяна Ченалова, която бе отстранена от делото, след като френският посланик в София я нареди сред "гнилите ябълки" в съдебната система заради казуса "Белведере".

Така пет години след шумната акция срещу Алексей Петров и около четири години, след като процесът по делото "Октопод" стартира на съдебна фаза, то ще започне отново на първа инстанция.

Алексей Петров е бивш съветник на някогашния директор на ДАНС Петко Сертов. Той е в управлението на застрахователна фирма, преподавател в УНСС, както и доктор на икономическите науки и издател.