Евелин Банев- Брендо се яви в съда

След поправки в НПК, идването в съда е задължително.

28.09.2015 | 17:46 Редактор: Васил Детелинов
Евелин Банев- Брендо се яви в съда

Евелин Банев-Брендо се появи в апелативния съд в София за започналото наново дело срещу него и още трима души за пране на пари. Банев, съпругата му, доведеният му брат и балдъзата му са обвинени в организирана престъпна група за пране на над 20 млн. лв. от наркотрафик. До явяването на Банев в съда се стигна след поправки в НПК, според които идването в съда е задължително.

Въпросът избягал ли е в чужбина Евелин Банев -Брендо намери отговор в в съдебната зала. Банев влезе почти незабележимо с шапка на главата и слушалки. Така и я напусна, безмълвно след края на заседанието.

Защитата му обаче упрекна медиите за твърденията ,че клиентът й е напуснал страната, както и тезата, че заради него се променят закони. По делото бе разпитан само един от двамата свидетели.

В съдебната зала Виолета Цекова обясни ,че не познава Бредно, а фирмата, която бившият й съпруг регистрирал на нейно име в Испания не е работила с Банев и останалите подсъдими.Делото за пране на пари у нас продължава на 18 ноември.

Само преди дни Върховният съд в Италия отмени 20-годишната присъда на Банев по мегаделото известно като "Кокаинови крале". Така то бе върнато отново на втората инстанция, обясни защитата на Банев.

Още в репортажа на Васил Детелинов и Петър Джанаваров.