Домашен арест за акушерката Емилия Ковачева

Решението на Софийския апелативен съд е окончателно

24.09.2015 | 15:55 Редактор: Ирина Георгиева
Домашен арест за акушерката Емилия Ковачева

Софийският апелативен съд пусна под домашен арест акушерката Емилия Ковачева, която зверски преби четири дневно момиченце в болница Софиямед през април 2015г.

Софийският апелативен съд се мотивира с продължителността на задържането на Ковачева и с липсата на опасност - извън ареста, да възпрепятства разследването, предаде БНР.

Няма данни за психиатрични и неврологични заболявания, смята психиатърът. Решението на Софийския апелативен съд е окончателно.

Преди по-малко от месец, прокуратурата представи нови видеозаписи, от които става ясно, че акушерката е била и други новородени в същото отделение в периода между 17 март и 18 април. Побоите са идентични с този над малката Никол. Според прокурора по делото е възможно да има още случаи на малтретирани от Ковачева деца. Те обаче няма как да се докажат, тъй като камерите пазят архив до 1 месец назад.

До момента Емилия отказва да говори за побоя – нито признава, нито отрича. Жертвата й - малката Никол днес е здрава.


1
0 rate up comment rate down comment 0
emilyplovdiv@abv.bg
преди 8 години
:o >:( Емилия Ковачева под домашен арест?! Как може?! Що за правосъдие, що за закони при очевидно извършено жестоко престъпление с неоспорими доказателства за насилие над бебе и злоупотреба със служебно положение с висока степен на обществена опасност. Сега какво? Да очакваме Емилия да упражни натиск върху хората, дръзнали да свидетелстват ли?! Ай сектир! Поне да Сигнализирай за неуместен коментар