Сидеров към премиера: За кого е призивът да не се играе с огъня

Лидерът на Атака смята, че случаите Гърмен и Орландовци протичат по един и същи начин

17.06.2015 | 10:43 Редактор: Мариета Иванова
Сидеров към премиера: За кого е призивът да не се играе с огъня

Към кого се обръща премиерът с призива " да не си играем с огъня" - към агитките или към циганските групи, или към  поръчителите, попита от името на ПГ на "Атака" лидерът й Волен Сидеров, предава БТА.

Националистът смята, че случаите в Гърмен и в "Орландовци" протичат по един и същи начин. От парламентарната трибуна той разви тезата си за нуждата от социално справедлива държава, която да се върне в ромските махали.

В същото време Сидеров посочи Запада като виновник за натрупаните с години проблеми с ромската общност у нас и упрекна управниците за колониалното, по думите му, поведение.

Проверка на партията и данните на полицията сочели, че при сблъсъците в Гърмен и в "Орландовци" са участвали и има задържани лица, някои от които са "вилняли" по улиците, хвърляли са предмети срещу партийни централи през 2013 -2014 г. Сега подобни агитки се бият с цигански групи, обяви от трибуната Волен Сидеров.

Решението на въпроса не са концлагери, за каквито призовават някои политици, а държавата да се върне в икономиката и социалната сфера, посочи той.

Като казвате, че няма държава - вие, управляващите, сте държавата, и казвате, че вас ви няма, когато казвате, че МВР не си е на мястото - вие гласувахте за този министър на вътрешните работи, припомни на парламентарното мнозинство председателят на националистическата формация. Волен Сидеров подчерта, че проблемът не е в МВР, нито министерството е институцията, която трябва да се справи с него, решението не е и да се сложат полицаи, жандармерия във всяка махала, а държавата да поеме функциите си.