Пеевски няма да подаде оставка: Няма да предам хората, които ми дадоха доверието си

"Двамата с Ахмед Доган се познаваме прекалено добре и двамата знаем каква е истината", заяви председателят на ДПС

10.07.2024 | 22:07 Редактор: Искра Ангелова
Пеевски няма да подаде оставка: Няма да предам хората, които ми дадоха доверието си

Така поднесено нещо, изпратено от група фракционери, буди основателно съмнения за своята автентичност. Но! Дори и да е така, какво се случва? Така председателят на ДПС Делян Пеевски отговори на призива на почетния председател на партията д-р Ахмед Доган, който поиска той и петима членове от ръководството да се оттеглят.

"Реминисценции от отминали времена, в които "отгоре" с един телефон или един факс са заличавани групи хора, структури и персони. Това ли е апотеозът на борбата за демокрация, права и законност или авторитарен похват, несъвместим с правовата държава. За съжаление, точно това се превръща в жив пример, на който Европа и демократичният свят  ще погледнат най-меко казано с недоумение", допълва Пеевски.

"Оценките, които са дадени са несъстоятелни, а настояването за оставки - лишено от каквато и да е форма на изпълнение на Устава на ДПС, за който толкова много се говори тези дни. И какво!? До какво ще доведе това искане?! В апогея на ДПС, която изведохме до втора политическа сила и рекордните за всички 34 години брой депутати, чия е волята, която иска да прекърши този успех!? И кой ще понесе отговорността пред тези, които ни гласуваха това доверие и възложиха на нас надеждите за собствения си живот!? Или отново от тях се иска да мълчат и да се подчиняват на върхушката, която ги употребяваше толкова дълго", пише още председателят на ДПС.

"Това е неприемливо и невъзможно. И не, аз няма да се откажа и няма да предам хората, които ми дадоха доверието си. Не съм предател! Държа на думата си. Оттук нататък пътят е ясен. Продължаваме с екипа ми с изпълнението на ангажиментите си, за Новото начало, в името на по-доброто и по-мъдрото Утре. Ще бъдем с хората и до хората. PS. Двамата с Ахмед Доган се познаваме прекалено добре и двамата знаем каква е истината. Историята ще покаже, че съм бил прав. Никой не може да спре Новото начало", завършва Пеевски.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR