Румен Спецов: НАП проверява фирмите на Ивелин Михайлов от партия "Величие"

Има подадени сигнали за наличие на финансови схеми и измами

11.06.2024 | 17:00 Редактор: Вяра Димова

Проверки по подадени сигнали срещу фирмите на Ивелин Михайлов от партия "Величие" и създател на "Исторически парк", разпореди изпълнителният директор на Националната агенция за приходите (НАП) Румен Спецов.

"Днес съм разпоредил проверки на фирмата и хората, които стоят като лица зад тази партия. Вече има образувани производства по подадени сигнали отпреди няколко месеца за наличие на финансови схеми и измами", уточни той в Димитровград, където участва в кампанията на Агенция "Митници" срещу дрогата "Не сте сами".

Спецов допълни, че по тези производства се работи, но все още няма резултати. Изпълнителният директор на НАП поясни, че фирмите на Михайлов имат натрупани данъчни задължения. Той допълни, че подадените сигнали към данъчните спрямо неговите фирми не са свързани със старта на предизборната кампания, която отмина. 

По повод изтеклите записи, в които се твърди, че се чуват гласове на лидери от "Продължаваме промяната" и в които се коментира "кеша", Спецов каза, че не може да се установи кой ги е направил. Той добави, че НАП не работи по този случай.

Снимка: БГНЕС


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 1 седмица
Записа с А. Василев нема как да се провери. Лицата са в особени взаимоотношения. Цялата медийна кампания срещу тази партия се изгради на " Исторически парк", а Спецов се сети едва когато влезнаха в НС.Всички трябва да бъдат проверявани- и ППДБ за " кеша". В какво качество Спецов реши, че записът е неавтентичен? Той не е компетентен да го установи.Спецов няма право да се произнася по казуса, защото е назначен от А.Василев на този пост, т.е. не е безпристрастен. Сигнализирай за неуместен коментар