Постоянен "зелен коридор" на "Дунав мост 2" за камиони с бързо развалящи се стоки

МВР и МТС с мерки срещу тапите с ТИР-ове

29.05.2024 | 14:58 Редактор: Елеонора Танева
Постоянен

Предприети са действия за облекчаване на тежкотоварния трафик през "Дунав мост 2". Към момента няма чакащи товарни автомобили по трасето на републиканската пътна мрежа към ГКПП "Видин - Калафат".

Всички гишета на граничния пункт работят в пълен обем. Времето за проверка на товарните автомобили е съкратено максимално, така че това да не нарушава правилата за защита на националната сигурност и граничния контрол.

Министерството на вътрешните работи, Министерството на транспорта и съобщенията и всички ресорни институции, отговорни за организацията на движението и пропускането на трафика през граничния пункт са в постоянна координация, за да се подържа нормално преминаване на товарните автомобили.
Заедно с румънските власти е осигурен т.нар. "зелен коридор“ за преминаването през пункта на товарни автомобили, превозващи бързо развалящи се стоки, живи животни и опасни товари.

Увеличен е броят на служителите, извършващи гранични проверки и от двете страни. По искане на България румънската страна увеличи броя на контролиращите служители от Данъчната си администрация (ANAF).

Създадена е и нова организация на движението, с която се избягва престоя за почивка в участъка между мостовото съоръжение и зоната за контрол на румънска територия. Това ще предотврати образуването на задръствания. Предприетите мерки имат постоянен характер, като продължава работата по надграждането им.

Какви са намеренията ви за 9 юни?

Ще си почивам.
74%
Заминавам на почивка.
14%
Ще празнувам личен повод.
12%
Общо 828 гласа

Снимка: Пресцентър на МВР